Bilişim alanına ilgi duyan bir hukuk öğrencisi olarak son yıllardaki akıllı telefon kullanımının artmasından faydalanarak nasıl bir ticari girişim oluşturulabilir diye düşünürken, AirHelp‘e rasladım.
Halihazırda büyük markalar tarafından uygulanan kreatif modelleri gördüğümde, yazmadan edemiyorum. Co-Branding de bu kreatif modellerden birisi; Birlikte markalama anlamına geliyor. Bu modelde, genellikle farklı sektörlerde faaliyet gösteren iki marka, birlikte hareket ederek etki alanlarını artırmaya çalışıyor. Benim bu modele ilişkin ilk algım bir reklam stratejisi olsa da, esasında bunun bir marka stratejisi olduğunu söylemek gerekiyor.
Edebiyat dergisi değil, içinde edebiyata ilişkin yazıların olduğu bir dergi mavimikrofon. Altbaşlığında edebiyat dergisi yazmıyor, ya da başka bir ifade yok. Çünkü kalıplara girmek istemeyen bir ekibimiz var. Tam anlamıyla edebiyat yaptığımızı da iddia etmiyoruz, edebiyata dair bir şeyler yapıyoruz. Son iki sayısıyla Ankara dergisi olmaya aday bir dergi, öte yandan. İkinci sayısında kapakta Ankara’daki sokak sanatçıları vardı, son çıkan…
Yüzyıl önce henüz böyle bir şehir yokken, sanki birileri bu şehri bugün yaşanabilecek tarzda en ince ayrıntısına kadar planlamış ve sonrasında insanlar buraya sonradan yerleştirilmiş gibi. Öylesine planlı, düzenli bir şehir Amsterdam. Yollar, kaldırımlar, park yerleri yerli yerinde. Bu düzenli şehirde geçirdiğimiz yaklaşık bir haftaya ilişkin notlarımı paylaşmak istedim.
Kitap / e-kitap tartışmasına bir de Kore’de bir üniversitede tasarım dersleri veren endüstriyel tasarımcı Jinsop Lee’nin teorisi üzerinden bakmak gerekiyor. Bunun için ilk olarak kitabı ve e-kitabı birer tasarım olarak düşünerek başlamamız gerekiyor.
Modernitenin getirdiği bir şey var: kabuk değiştirme. Algılarımız, kullandığımız nesneler, düşüncelerimiz , görünüşümüz çok kısa aralıklarla kabuk değiştirip kendini yeniliyor. Dünya değişiyor ve her şeyi beraberinde şekillendiriyor.