Son birkaç yıldır sosyal medyada meşhur olan “Keep Calm and …” yazılı posterlerinin orjinali olan “Keep Calm and Carry On” posterinin tasarımı tahmin edebileceğimizden çok daha önceki bir zamanda tasarlanıyor. Orjinalinin tasarlanmasından yaklaşık 50 yıl sonra ikinci el bir kitapçının asmasıyla tekrar ün kazanıyor ve her yere yayılıyor.
insanların şeylere ilişkin tepkileri, aslında üretkenlikleriyle yakından ilgili. Üretilenlere dair her hayret edişiniz; duyarsızlaşmayan zihninizin bir göstergesi.
Bir zamanlar internetin popüler siteleri, firmaların reklamlarını yaptırmak için yazarlarına promosyon ürünler gönderdiği bloglar, artık ölüyor. İnternette paylaşım trendi, gün geçtikçe daha kısa formatlı paylaşımlara dönmüş durumda. Twitter’ın 140 karakter sınırlaması ve tumblr’ın her geçen gün bir adım daha öne çıkması kısa formatlı paylaşımların daha çok tutulduğunun göstergesi.
İran’da bu sene düzenlenen kitap konulu karikatür yarışmasında jüri özel ödülünü almaya hak kazanan Valentin Druzhin’in karikatürü. Karikatürün tek eksiği; ekrana yerleştirilecek facebook ya da twitter görüntüsü.
Bilgisayarda bir şeyler yazmaya başladığımda, öncelikle bilgisayarın wi-fi’sini kapatmam gerekiyor. Bunu yapmadığım takdirde, -öyle bir alışkanlık yapmış ki- her beş dakikada bir facebook, twitter ve aühf sözlük üçlüsünü açıp bakarım. İnternetle olan ilgimi kestikten sonra, bilgisayarın diğer alanlarıyla da uğraşmayayım ve tamamen yazma eylemine odaklanayım diye, birileri güzel bir program üretmiş. Evet, benim için üretmişler…
Çok sevilen bir söz, hayatınıza damgasını vurmuş bir anı web günlüğüne mi kaydedilmeli, bir yıl öncesini okuduğunuzda bile nostaljik bir hava yaşatabilen günlüğe/ajandaya mı? Zaman tünelinizin sizden habersiz Facebook tarafından silinebileceğini hiç aklınıza geldi mi. Hafızalarımızı numerize ederek internete gömüyoruz ve bu sistemin fiziksel somut bir şeyden oluşmadığını ve göz önüne almıyoruz. Hayatınızı etkileyen sözleri…