Ajanda Mı Web Günlüğü Mü?

Çok sevilen bir söz, hayatınıza damgasını vurmuş bir anı web günlüğüne mi kaydedilmeli, bir yıl öncesini okuduğunuzda bile nostaljik bir hava yaşatabilen günlüğe/ajandaya mı? Zaman tünelinizin sizden habersiz Facebook tarafından silinebileceğini hiç aklınıza geldi mi. Hafızalarımızı numerize ederek internete gömüyoruz ve bu sistemin fiziksel somut bir şeyden oluşmadığını ve göz önüne almıyoruz. Hayatınızı etkileyen sözleri…

Çok sevilen bir söz, hayatınıza damgasını vurmuş bir anı web günlüğüne mi kaydedilmeli, bir yıl öncesini okuduğunuzda bile nostaljik bir hava yaşatabilen günlüğe/ajandaya mı? Zaman tünelinizin sizden habersiz Facebook tarafından silinebileceğini hiç aklınıza geldi mi. Hafızalarımızı numerize ederek internete gömüyoruz ve bu sistemin fiziksel somut bir şeyden oluşmadığını ve göz önüne almıyoruz.

Hayatınızı etkileyen sözleri paylaştığınız tumblr blogunuz bir gün silindiğinde veya tumblr tamamen kapatıldığında, anılarınızı dijital çöplükte bulamayacağınızı hatırlatalım.

Onun içindir ki dijital ortamda tutulması gerekenleri bu ortamda güvenli bir şekilde, anıları da fiziksel gerçeklik içeren ajandalarda saklamak en mantıklısı.

Güncelleme (29 Nisan): Fotoğraflar için de benzer bir durum geçerli. @kelebenk diyor ki; Fotoğrafları gidip tab ettirmediğimizden beri anılar daha çabuk unutulur oldu.