Google Anayasa Hukukuna da El Attı: Constitute Project

Google, dijital ortamda birçok disipline dair projeyi Google Fikirler aracılığıyla insanlığın hizmetine sunuyor. Bu alandaki en son projelerden birisi de Constitue Project oldu. Bu proje sayesinde Dünya ülkelerinin anayasalarına tek bir sayfadan ulaşmak artık mümkün. Ülkeler için anayasaların önemini vurgulayan bu proje içerisinde tüm anayasa metinlerinin bulunmasının yanı sıra, kelime ve konu bazlı aramalar da…

Constitute Projesi

Google, dijital ortamda birçok disipline dair projeyi Google Fikirler aracılığıyla insanlığın hizmetine sunuyor. Bu alandaki en son projelerden birisi de Constitue Project oldu. Bu proje sayesinde Dünya ülkelerinin anayasalarına tek bir sayfadan ulaşmak artık mümkün.

Ülkeler için anayasaların önemini vurgulayan bu proje içerisinde tüm anayasa metinlerinin bulunmasının yanı sıra, kelime ve konu bazlı aramalar da yapılabiliyor. Mesela kadın haklarıyla ilgili dünya anayasaların maddelerine ulaşabilmek ve karşılaştırma yapabilmek, artık Google’da bir şeyler aramak kadar basit.

Proje kapsamında ayrıntılı   bir kronoloji de bulunuyor. İncelemek isteyenler buradan.
Proje kapsamında ülkelerin anayasal faaliyetlerini gösteren ayrıntılı bir kronoloji de hazırlanmış durumda. İncelemek isteyenler buradan.

Google yaptığı açıklamada bu projeyle amaçlarının anayasa hazırlığı içinde olan ülkelere dünya anayasalarını gösterebilmek olduğunu belirtiyor.

Proje verilerine; kelime, konu ve ülke bazlı arama yapabileceğiniz constituteproject.org adresi ve projenin ayrıntılarını görebileceğiniz comparativeconstitutionsproject.org adresinden ulaşabilirsiniz.